In Febra de origine necunoscuta intalnim un Leonida Neamtu care renunta la umorul negru cu care ne obisnuise, in favoarea unui lirism intunecat, cu puternice accente bizare.
Romanul este structurat pe doua parti, prima prezentandu-ne o introspectie deliranta a unui om care nu-si mai apartine nici siesi, nici timpului sau.
Daca aceasta carte ar fi fost ecranizata, ar fi iesit o combinatie de "Sin City" si "Coffee and cigarettes", pentru ca atmosfera este una de film noir regizat de Jim Jarmusch.
Acest nou volum din seria de autor Leonida Neamtu cuprinde cincisprezece povestiri care pot fi citite drept capitole ale ... citeste mai departe
Roman distopic, absurd, plin de umor negru, referinte livresti si ironii la adresa perioadei istorice in care s-a desfasurat cel de-al Doilea Razboi Mondial.
Imagineaza-ti ca ai putea scapa de situatia tensionata si periculoasa a celui de-al Doilea Razboi Mondial evadand pe o insula pustie care, din fericire, iti apartine. ... citeste mai departe
In aceasta carte se gasesc doua romane pe cat de stranii, pe atat de valoroase: Acolo unde vantul rostogoleste norii si Chirie pentru speranta.
Facem cunostinta cu Blondul, personaj pitoresc si greu incadrabil, protagonistul mai multor carti scrise de Leonida Neamtu, si cu ofiterul de Siguranta poreclit "Mopsul", personaj la fel ... citeste mai departe
In "Toporul de argint" facem cunostinta cu Adrian Mocanu, proaspat absolvent de stiinte Juridice.
Acesta este detasat intr-un orasel din Maramures, pentru a ancheta un caz de disparitie.
Tot cu Adrian Mocanu ne vom intalni si in "Moartea, ca o floare de "Nu-ma-uita", protagonistul fiind, de data aceasta, aflat in plina ... citeste mai departe
Daca ar fi fost regizor de film, Leonida Neamtu l-ar fi surclasat pe David Lynch", a spus un critic literar.
Autorul isi da, din nou, masura in aceste doua romane politiste, in care imbina multiple tehnici narative, oferindu-ne doua cazuri din care nu lipsesc umorul negru, referintele culturale, versurile si metaforele, ... citeste mai departe
Aparuta pentru prima oara in 1973, colectia de proza SF cuprinde paisprezece proze scurte si doua microromane, "Blondul impotriva umbrei sale" si "Glontul de aur, drept in tampla, sus".
De data aceasta, bizarul, marca proprie lui Leonida Neamtu, va deveni element principal al intregii colectii.
"Deodata, inevitabilul..." cuprinde povestiri fantastice si politiste.
„Mormantul capitanului de cursa lunga”, „Persoane cu memorie periculoasa” „Deodata, inevitabilul...” sunt trei dintre nuvelele politiste ce il au ca protagonist pe Maximilian Cornea, un detectiv experimentat, care trebuie sa dezlege misterele halucinante din spatele cazurilor sale.
Acesta urmareste piste intortocheate, presarate cu suspans ... citeste mai departe
Disparitia unui poet pe nume Dhimitrie starneste rumoare printre prietenii si cunoscutii acestuia, care, in incercarea de a-i da de urma, ajung sa-si aminteasca tot felul de lucruri cu si despre el.
Este cartea lui Leonida Neamtu cu personajele cele mai stranii si interesante, din care nu lipseste, desigur intriga tesuta ... citeste mai departe
In Celalalt prezent avem de-a face cu drama unui adolescent orfan, in grija unui tata vitreg care se ocupa cu crescutul ilegal de caini de rasa.
Actiunea se petrece in timpul razboiului.
Intoarcerea focului ne prezinta un grup de adolescenti aflati in ultima lor expeditie inainte de terminarea liceului. In aceasta expeditie ... citeste mai departe
Un roman-pamflet la adresa Germaniei naziste, in care se continua aventurile personajelor din ciclul nemtian Speranta, Sergiu Ceclan si Silviu Balamela.
Fiind ultima carte din trilogia Sperantei, acest roman ne prezinta felul in care destinul si maestrul in arta deghizarii, David Clementi, vor face sa decurga peripetiile prin care trec cei ... citeste mai departe
"Enigma doamnei cu pelerina neagra", "Dyane Clintwood, impotriva tuturor", "Avant de mourir" si "Balada Capitanului Haag" sunt cele patru povestiri care alcatuiesc acest volum de Leonida Neamtu, centrat pe figuri feminine misterioase si puternice, aflate in mijlocul unor naratiuni incarcate de suspans, actiune si intorsaturi neasteptate de situatie - o ... citeste mai departe
Roman cu tenta biografica, avand in centru doi prieteni artisti, un Poet si un Pictor, si lumea literar-artistica din perioada in care se desfasoara actiunea.
Doi prieteni, un tablou si o poezie. O femeie - viitoare Mare Actrita si o padure devastata.
Un detectiv particular, David Clementi, de la Agentia Lazau, e angajat sa recupereze planurile ultrasecrete ale unui inginer dupa ce un avion furat in scopul unei evadari s-a prabusit.
In acest roman cu titlu-tribut, adus litografiei lui Toulouse-Lautrec – Moulin Rouge, La Goulue, ne vom reintalni cu deja faimosul David Clementi, ... citeste mai departe
Speranta pentru speranta Personalitatea lui Ion Antonescu a fost si ramane una controversata. El nu se afla insa intr-o pozitie singulara in Istoria Romaniei. Actele sale politice ni-l prezinta drept un om corect dar dur. Sfarsitul sau era previzibil atata vreme cat "dreptate" au numai invingatorii iar invinsii raman platesc costul total al infrangerii. Aceia care il considera vinovat pe Rege de moartea sa gresesc fundamental atata timp cat nu iau in considerare ca toti conducatorii tarllor invinse au suferit pedeapsa capitala. Acuzele aduse Regelui Mihai I sunt netemeinice deoarece Suveranul nu a facut nimic altceva decat de a-i retrage increderea si i-a cerut demisia din functia de prim-ministru. Intoarcerea armelor ne-a dat macar posibilitatea recuperarii Ardealului de Nord.
Speranta pentru speranta Antonescu a ajuns la conducerea Romaniei intr-un moment critic,cand trupul tarii era redus aproape la jumatate, iar regalitatea nu mai avea credibilitate nici in tara,nici in afara.El a cautat mjloaceleprin care sa poata salva Romania de la disparitie,iar rezultatul a fost arestarea si apoi asasinarea lui ca urmare a intereselor personale a unor oameni politici si a regelui Mihai. Pana si Ceausescu i-a recunoscut meritele(vezi romanul "Delirul" de M. Preda), numai cei care ne conduc azi, obedienti fata de finanta internationala si fara coloana vertebrala, il blameaza si il considera un antisemit si un tradator de tara. In calitate de istoric il apreciez pe Antonescu pentru ceea ce a facut pentru tara sa si consider ca istoricii ar trebui sa faca front comun pentru reabilitarea acestuia pentru a doua oara.
Speranta pentru speranta Nu el a gresit fata de Miscarea Legionara, ci Sima a dorit sa aiba puterea absoluta. Cititi cartea inainte sa comentati. Vivat Antonescu!
Speranta pentru speranta Maresalul Antonescu a fost un mare patriot dar nu pot spune acelasi lucru de oamenii din jurul lui, oamenii din vina carora a gresit fata de miscarea legionara si consecintele au fost vazute la 23 August 1944 cand cei in care avea mai multa incredere lau tradat.
Speranta pentru speranta Un roman adevarat, un conducator militar care ar trebui sa fie pentru poporul roman pe picior de egalitate cu Stefan Cel Mare si cu Mihai Viteazul! Honor et patria!
Speranta pentru speranta Ion Antonescu este patriotul ce ptr. scurta vreme a fost in fruntea
statului roman in vremuri nefaste tarii si neamului,si cu toate a-
cestea a coaugulat intreaga tara in jurul sau si a condus-o in raz
boiul de neatarnare a neamului sau.A FOST TRADAT SI ASASI-
NAT.DUPA 63 DE ANI DIN NOU ESTE ASASINAT MORAL DE CA-
TRE COZILE DE TOPOR DIN TARA IMPREUNA CU ALOGENII
CARE NE CONDUC DIN UMBRA.CAND ISI VA FACE ACEST
NEAM DREPTATE LUI INSUSI,CA STRAINII NE URASC PTR.
CA EXISTAM IN ACEASTA PARTE A LUMII.Daca n-am avea
conducatori atat de slugarnici,ce bine ar fi.